Skip to main content

HR. X

11.-12. januar

SPILLEPERIODE
11.-12. januar 2023

Tidspunkt
19.30

Varighed
85 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

Tragikomisk forestilling om stress og omsorg

“Du starter dit arbejde, når de fleste går hjem. Og du lægger rigtig meget af dig selv i arbejdet. Du føler en total følelse af engagement. Indtil du endelig befinder dig, som jeg gjorde, i en tilstand af udmattelse.”

Mød den forjagede hjemmesygeplejerske og de ansigtsløse patienter, der skal krydses af på en liste, i HR. X – en forestilling der sætter fokus på stress og omsorgstræthed.

I næsten 100 år har politikere verden over, set på de nordiske lande som modelnationer. Danmark er i flere omgange blevet udnævnt til at være verdens lykkeligste land, men er grebet om lykken, ved at glide ud af vores hænder? Og hvad sker der med et samfund, når systemet spænder ben for dem, der ønsker at drage omsorg for andre?

Inspireret af virkelighedens sygeplejersker

I HR. X inviterer ensemblet Out of Balanz publikum med på en sort humoristisk og musikalsk rejse, der fører os ind i et univers fuld af poetisk skønhed og brutal humor.

Forestillingen er inspireret af samtaler med sygeplejersker og baseret på en sand historie om en sygeplejerske i hjemmeplejen. Sygeplejersken vil være anonym, men har delt sine erfaringer fra en travl hverdag fyldt med flere patienter end der er tid til at tilse, stress og udbrændthed.

Alle navne er ændret. Nogle karakterer er sammensatte eller fortolkede versioner fra interviewmaterialet. Nogle scenarier er fortættet, konsolideret og dramatiseret.

Om Out of Balanz

Out of Balanz er et prisbelønnet, internationalt scenekunstensemble med base i København under ledelse af instruktør Katrina Bugaj og performer Troels Hagen Findsen. De skaber scenekunstprojekter, der behandler nutidige problematikker, og er tidligere blevet nævnt i det prestigefyldte amerikanske magasin Backstage som et af de mest innovative fysiske scenekunstensembler i verden. De har turneret i 18 forskellige lande i Europa, Nordamerika og Asien.

Teksten til forestillingen er skrevet af forfatter Harald Voetmann. Han debuterede i 2000 og i 2010 udgav han sin første roman, VÅGEN, som blev både nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og Montanas Litteraturpris. I 2018 udgav han ‘Amduat. En iltmaskine’, som Hotel Pro Forma omdannede til en forestilling på Republique.

Aldersgruppe: Voksne – fra 15 år.

Af og med

Gæstespil af
OUT OF BALANZ

Instruktør
KATRINA BUGAJ

Tekst
HARALD VOETMANN

Medvirkende
TROELS HAGEN FINDSEN

Komponist/musiker
BEBE RISENFORS

Øvrig musik og sangtekst
H. VOETMANN
T. FINDSEN
B. ANDERSEN
N.F.S. GRUNDTVIG
T. LAUB
J. KNUDSEN
O.RING

Scenograf
SIGGI PALMASON

Lysdesigner 
MARIA PI

Foto
JAN VESALA