Skip to main content

Insideren

7.-10. november

SPILLEPERIODE
7.-10. november 2022

Tidspunkt
19.30

Varighed
75 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

Kapitalismens forfald i binauralt soundscape – så hårene rejser sig!

Er vores velfærdssamfund sikret for fremtiden – de seneste årtiers liberaliseringer taget i betragtning? Hvad f.eks. hvis skattepengene til corona-sengeafsnittet på hospitalet var pist væk, når du blev syg? Og hvordan forholder man sig til, at nogle indflydelsesrige finansfolk er helt og aldeles ligeglade, og ser dig som hårdtarbejdende skattebetaler – en lille naiv myre?

I INSIDEREN møder vi en kriminel skatteadvokat, som på et tidspunkt beslutter at skifte side og hjælpe politiet med at fælde et omfattende netværk af bagmænd. Et netværk af bagmænd, der sugede mindst 410 milliarder ud af de europæiske statskasser og som viser sig at have tilknytning til nogle af verdens største banker.

Teater Katapults egenproduktion INSIDEREN er en forestilling om bedrag, genialitet og grådighed – inspireret af den stadig aktuelle gigant-svindelsag om udbytteskat!

👑👑👑👑👑👑  “Særdeles relevant teaterstykke i en tid hvor færre og færre ejer mere og mere. Skynd dig at købe billet!” (Kulturkongen.dk)

🩸🩸🩸🩸🩸 “Forestillingen kommer flot i mål med at gøre det abstrakte til nærværende og sanselige oplevelser, kropsligt kanaliseret igennem det anonyme kronvidne i sagen.” (Ungt Teaterblod)

Nærkontakt med genialitet, grådighed og bedrag

INSIDEREN skubber publikum helt ind bag frontallapperne på et menneske i den finansielle sektor, et menneske, som gradvist og spidsfindigt – og uvildigt? – går længere og længere i overtrædelsen af al moralkodeks.

Vi er med i insiderens transformation på vejen derhen for måske at begribe, hvordan man retfærdiggør for sig selv, at man tager så mange milliarder kroner fra dit og mit velfærdssamfund.

Synk i INSIDEREN med ned i hans minder om vejen fra regelrytter til kriminel. Oplev den første rus, da millionerne begynder at tikke ind på kontoen og kniven, der bliver sat for struben, da det hele forsvinder som et tæppe under ham igen.

Rejs indad med 3D lyd

Som noget ganske særligt kommer du til at sidde med høretelefoner på under forestillingen og bliver ved hjælp af 3D lyd (binaural lyd) præsenteret for et intenst, musikalsk og drømmende fortælleunivers.

Insideren bliver i forestillingen suppleret af andre stemmer fra den yderst anonyme del af den finansielle verden - et transnationalt aristokrati, der handler med næsten uindskrænket massiv indflydelse og magt.

Publikum smelter sammen med insiderens historie. Bliver lukket ind i hovedet på ham, og han flytter ind i vores hjernevindinger. Lader os tage del i alt det, han tænker under afhøringen, men som han ikke siger højt.

Kapitalismens forfald i binauralt soundscape – så hårene rejser sig. I Johan Sarauws instruktion er det en fremragende Christoffer Hvidberg Rønje der er det pressede kronvidne, insideren der bliver ristet af den tyske anklager.

Sceneblog

Insideren' lukker i et vellykket samspil mellem 3D-lyd og live-scenekunst sit publikum ind i bevidstheden hos den unge skatteadvokat, som var med til at iværksætte gigantiske internationale skattebedrag i flere europæiske lande.

Aarhus Stiftstidende

Brugen af hovedtelefoner og 3D-lyd skaber en intim fornemmelse for publikum. Johan Sarauws iscenesættelse er på samme tid enkel og detaljeret. Anna Skov har skåret ind til benet i fortællingen, så kun de mest sigende episoder i kronvidnets liv dramatiseres.

Iscene.dk

Monologerne i Insideren afspejler finansmandens kyniske sjæl, en psykopat-sjæl. Den er absolut blank som en forlygte i regnvejr. Uden følelse, uden indsigt, sjælløs. Alligevel er det unge publikum berørt til refleksion, og jeg tænker om vi kan lære noget af ham banditten på scenen, den skruppelløse finansmand. Det er det fine ved Insideren.

Kulturnyt.net

Det bliver særligt vellykket, fordi fortællingen ikke blot udfolder sig i klassisk “skuespiller står i en kulisse og spiller en tekst”-forstand. Der er skruet godt op for effekterne, og det med succes.

Den 4. Væg

Af og med

Teater Katapults egenproduktion
INSIDEREN

Medvirkende
CHRISTOFFER HVIDBERG RØNJE

Stemmer
MARION REUTER
HANIN GEORGIS
BENJAMIN KITTER
WILLIAM HALKEN
M. FL.

Dramatiker
ANNA SKOV JENSEN

Instruktør
JOHAN SARAUW

Instruktørassistent
SOFIE KALLAN

Lyddesign
SUN HEE ENGELSTOFT
PETER ALBRECHTSEN

MARCUS AURELIUS HJELMBORG

Scenografi og videodesign
SIGNE KROGH

Lysdesign
JENS HANSEN

Idé
TORBEN DAHL

Tekst-dramaturgi
SUSANNE HJELM PEDERSEN
DANIELLA O. SKOVGAARD

Assisterede lyddesigner
MIKKEL NIELSEN

Lydpraktikant
NICOLAI PEDERSEN

Støttet af
STATENS KUNSTFOND
AARHUS KOMMUNES KULTURUDVIKLINGSPULJE

WILHELM HANSEN FONDEN
AARHUS STIFTTIDENDES FOND